U Furu

In de ongerepte natuur van de romantische vallei van de Furcone rivier vindt u U-Furu. U-Furu is een zeer geschikte accommodatie voor mensen die van rust en natuur houden. Het is een ruim opgezet terrein gelegen in het binnenland van Corsica op 16 kilometer ten Noord-Westen van de stad Porto-Vecchio.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

U Furu ligt in de ongerepte natuur van de romantische vallei van de Furcone rivier in het zuid-oosten van Corsica, een rustige bestemming midden in de natuur, met haar vele watervallen en natuurlijke bronnen.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Met een maximale breedte van 85 km en een lengte van 185 km is het het op 3 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt .

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

 Klimaattabel Corsica

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

17

20

24

25

26

23

18

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

8

9

11

12

11

9

8

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

9

9

4

1

2

6

10

 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 16 20 23 24 22 20

 

 

 

 

Faciliteiten:
– Bar (15 mei – 15 okt)
– Restaurant (1 juli – 31 aug)
– Campingwinkel (1 juli – 31 aug wel is er dagelijks vers brood van 15 mei – 15 okt)

Ontspanning:
-Tennisbaan
– Badminton/Volleybalveld
– Tafeltennistafel
– Zwembad (15 mei – 15 okt)
– Kinderbadje
– Speeltuin
– Avondanimatie in het hoogseizoen
– Wandelmogelijkheden (bijv de wandelweg “coast to coast”)
– Hiking en klimmogelijkheden
– Romeinse opgravingen
– Excursies naar Port-Vecchio en Bonifacio

De gevarieerde sportmogelijkheden en excursie-mogelijkheden samen met de familiaire atmosfeer maken U-Furu tot een heerlijke plek om te rusten en ontspannen.

U-Furu ligt niet ver van de Middellandse Zee, maar u kunt het alleen per auto bereiken.

Per auto:
U-Furu is circa 1610 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Naturist2Go bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Vliegtijd ongeveer 2 uur. Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Rotterdam/The Hague airport op maandag of vrijdag naar Bastia te vliegen. Mocht u het niet erg vinden om over te stappen, dan is het mogelijk om naar Bastia te vliegen vanaf zowel Amsterdam als Düsseldorf. Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen. Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Autohuur:
Aangezien wij geen transfer kunnen aanbieden, adviseren wij u een auto te huren.

De woningen zijn zeer eenvoudig maar passen goed in het landschap. Ze hebben allemaal een groot schaduwrijk terras met tafel en stoelen en een stenen bank. De accommodaties hebben allen een woon-/slaapkamer met keukenhoek en badkamer.

   Prijsinformatie:

   Let op:
   INF/NFN kaart verplicht.

   Verplichte toeslag ter plaatse te voldoen:
   Toeristenbelasting € 0,50 p.p. per dag.

   Exclusief:
   Lakens en eindschoonmaak.

   Aankomst- / vertrekdagen:
   Aankomst en vertrek alleen op zaterdag. Aankomst vanaf 17.00u. en vertrek voor 11.00u.

   Overige informatie:
   U bent zelf verantwoordelijk voor de eindschoonmaak.

   Annuleringsvoorwaarden:
   ANVR-voorwaarden

   Offerte aanvragen:
   Vraag vrijblijvend een offerte aan.

   Prijzen zomer 2022

   TypePersonen01/06-30/06
   01/09-31/10
   01/07-31/08
   Bungalow A5-6 personen8471194
   Bungalow B3-4 personen7321055
   Bungalow C1-2 personen655901

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.

   NB: Naturist2Go rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

    

    

   Casetti A

   Geschikt voor 4-6 personen. Oppervlakte circa 55 m².

   Casetti B

   Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 45 m².

   Casetti C

   Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte circa 30 m².