• The Natural - Duiken met Relaxed Guided Dives

The Natural

The Natural Curaçao, is gelegen op het Caraïbische eiland Curaçao. Het is een Clothing Optional mini resort.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

The Natural Curaçao, is gelegen op het Caraïbische eiland Curaçao. Het is een Clothing Optional mini resort. Clothing Optional houdt in dat u zelf beslist of u met of zonder badkleding wilt zwemmen of zonnen op de ligbedden op één van de terrassen bij het zwembad of op het balkon van de accommodaties.

Houdt u er dus rekening mee dat het naturisme hier beperkt is. U kunt alléén bloot zonnen bij zwembad of op eigen balkon. Als u rondloopt, wordt u geacht ten minste een sarong om te slaan. De stranden zijn geen officiële naaktstranden.

Curaçao vormt samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten de Nederlandse Antillen. Curaçao is met een oppervlakte van 472 vierkante kilometer het grootste. Op het breedste punt is Curaçao 16 kilometer breed. Het is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. De noordkust van Curaçao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Langs de zuidkust liggen goudkleurige stranden, elf kilometer lang in totaal. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langgerekte stranden aan de westkant. De grootste baai is echter te vinden aan de zuidoostkant bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Curaçao heeft 150.000 inwoners. Willemstad is de enige stad op het eiland, met 130.000 mensen.

In de zee rondom Curacao komen prachtige koraalriffen voor en het aantal vissoorten is zeer gevarieerd. Enkele bijzondere vissen zijn de barracuda, een snoeksoort die een lengte van twee meter kan bereiken, en de murene, een aalsoort die ook twee meter lang kan worden. Ook haaien komen vrij veel voor. Het water is echter zo voedselrijk dat ze geen gevaar voor de mens opleveren.

Tijdsverschil:
Curaçao kent geen zomer en wintertijd, het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben is dit 6 uur.

Taal:
Nederlands is de officiële taal van Curaçao, maar Papiamento wordt het meest gesproken. Dit is een mengsel van Nederlands, Portugees, Spaans en Afrikaans.
Veel mensen spreken ook Engels.

Munteenheid:
De Antilliaanse gulden is de officiële munteenheid van het eiland, ook kan er betaald worden met de Amerikaanse dollar, creditcard zoals visa of mastercard. Geld opnemen; pinnen met een Nederlandse bank -/giropas of creditcard kan bij de meeste banken.

Klimaat:
De zogenaamde ABC eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao liggen geografisch en klimatologisch gezien op eenzelfde lijn, met tropische temperaturen, gemiddeld overdag tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. De eilanden vallen buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. Het ‘natte’ seizoen, de meeste regen valt in de periode juni tot en met november.Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

 Klimaattabel Curaçao                        
  jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 Gemiddelde temperatuur 28 28 28 29 30 30 30 30 30 30 29 28
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 8 8
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 6 3 1 1 2 3 3 4 3 5 7 7
 Gemiddelde temperatuur zeewater 27 26 26 26 27 27 27 27 28 28 27 27

 

 

 

 

Faciliteiten:
– Zwembad (10×5 m) met zoutwater, douche en 2 terrassen met zonnebedden
– Zonnescherm/luifel voor 4 zonnebedden
– BBQ plek bij het zwembad met barruimte
– Bibliotheek met boeken en spelletjes

Faciliteiten tegen betaling:
– Ontbijt
– Mountainbikes en snorkels
– Koelbox, parasol
– Wasmachine en droger
– Eilandtour op maan voor max. 6 personen
– Welkomstpakket voor de eerste dag
– Boottochten (textiel)
– Pedicure, manicure, wax en bodyscrub (te regelen buiten de accommodatie)
– Er worden verschillende massages aangeboden zoals, ayurveda, Thaise yoga massage, energetische Chinese massage, acupressuur en lastone therapie

Vliegtuig:
Naar Curaçao word bijna dagelijks rechtstreeks gevlogen door de KLM vanuit Amsterdam. De KLM heeft de mogelijkheid om economy classe of business classe te vliegen.
Ook kunt u elke dag rechtstreeks vliegen naar Curaçao met Tuifly vanuit Amsterdam. Tuifly heeft de mogelijkheid om economy classe of comfort classe te vliegen. Een vlucht naar Curaçao duurt circa 9 uur en 35 minuten.

Vervoer op Curaçao:
Er zijn verschillende vervoer mogelijkheden op Curaçao. De taxi’s hebben geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vast geteld. Vraag hier naar voordat u de taxi in stapt. De taxi’s zijn te herkennen door de letters TX op het kentekenplaat. U kunt het eiland ook rond met de bus. Er zijn twee soorten bussen, de grote gele of de blauwe bussen die men “konvooi” noemt. Er rijden ook wat kleinere bussen rond die men “bus” noemt en die te herkennen zijn aan de aanduiding BUS op het kentekenplaat. Deze kleinere busje rijden zonder vaste dienstregeling en de grotere bussen rijden meestal 1 keer per uur.

Voor het huren van een auto dient u minimaal 2 jaar in bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs en een van een Creditcard. De minimale leeftijd is 23 jaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

The Natural is een Clothing Optional mini resort, dit houdt in dat u zelf beslist of u met of zonder badkleding wilt zwemmen of zonnen op de ligbedden op één van de terrassen bij het zwembad of op het balkon van de accommodaties.

Houdt u er dus rekening mee dat het naturisme hier beperkt is. U kunt alléén bloot zonnen bij het zwembad of op eigen balkon. Als u rondloopt wordt u geacht ten minste een sarong om te slaan. De stranden zijn geen officiële naaktstranden.

De 5 losstaande 2-kamer bungalows zijn van alle gemakken voorzien. Vanaf het balkon waar een lounge set en ligbedden zich bevinden, heeft u een uitzicht over de prachtige natuur. De altijd aanwezige wind zorgt voor een natuurlijke koeling. Door de houten luxaflex in de kozijnen te openen is het in de bungalows heerlijk koel.

Het gehele complex is eco vriendelijk gebouwd. Zij gebruiken zonnepanelen om zoveel mogelijk in hun eigen energiebehoefte te kunnen voorzien, het water wordt opgevangen, gezuiverd en hergebruikt voor de beplanting. Alle materialen zijn voor zover mogelijk op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Het geheel afgeschermde 1 hectare grote terrein is hoog gelegen, midden in een groen gebied, waar de rust, mooie flora en fauna te vinden zijn. Ook is er uitzicht over de zoutpannen. De omgeving van The Natural kenmerkt zich door de mooie natuur met o.a. flamingo’s en papegaaien en de afwezigheid van massatoerisme en criminaliteit.

Het gebied rondom The Natural is een favoriete plek voor snorkellaars, wandelaars en mountainbikers.

De 1-kamer studio, het 2-kamer appartement en de Deluxe bungalow (met 2 slaapkamers met ieder een Kingsizebed geschikt voor 4 personen)  zijn net als de bungalows smaakvol ingericht en voorzien van eigen keuken, badkamer, balkon, TV, airco en kluis. In alle accommodaties kunt u kosteloos gebruik maken van draadloos internet.

Studio 
Een 2-persoons studio met airconditioning, televisie, internet, kluisje, badkamer met warm en koud water, buitenkeuken en zitje. Deze studio is gelegen tussen de privé woning van de eigenaar en het 4-persoonshuis.

2-Kamer appartement 
Een vrijstaand 2-kamer appartement met een eigen opgang voor 2 personen. Dit appartement heeft een balkon met lounge set, eetkeuken, aparte slaapkamer voorzien van airconditioning, badkamer met warm en koud water, televisie, internet en kluisje.

Deluxe Bungalow
Een volledig ingerichte huis voor 4 personen is van alle gemakken voorzien. Twee slaapkamers met airconditioning, badkamer met warm en koud water, eetkamer, woonkamer, compleet uitgeruste keuken, televisie, internet en kluisje. Op het balkon staat een luxe lounge set waarin u geniet van het prachtige uitzicht en de verkoelende wind waar het ook ‘s avonds aangenaam vertoeven is.

Bungalows 
5 losstaande bungalows, die zijn bedoeld voor 2 personen, maar ook geschikt zijn voor 3 personen indien de slaapbank in de woonkamer wordt gebruikt. Er is een aparte slaapkamer met airconditioning, badkamer met warm en koud water, volledig ingerichte keuken, televisie, internet en kluisje aanwezig. Het ruime balkon biedt u een heerlijke plek om te relaxen op de lounge banken of op de luxe ligbedden, ondertussen genietend van het weidse uitzicht.
Er is veel zorg besteed aan de inrichting en de afwerking van de bungalows. Het gebruik van hoogwaardige materialen geven een luxe uitstraling, waarin u zich kunt ontspannen en genieten van de vogels en de natuur om u heen.

Safaritent
Er zijn 2 luxe safaritenten op het terrein van The Natural gezet. Deze glamping-tenten (=luxe kamperen) zijn voorzien van een hemelbed met klamboe, een ingerichte keuken, badkamer met koud en warm water en een overdekte porch met eettafel en ligbedden. Er is gratis internet en een kluisje. De tenten liggen wat lager en hebben enen wat minder mooi uitzicht dan de bungalows, maar wel meer beschutting. Aangezien het terrein erg heuvelachtig is, zijn de tenten minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

   Optionele toeslagen ter plaatse te betalen:
   Airco (US 0,64 per Kwh) worden achteraf berekend.

   Prijs per week:
   Op basis van logies per accommodatie exclusief vlucht en huurauto..

   Inclusief:
   Schoonmaak 1 keer per week.

   PRIJZEN 2022-2023

   LET OP: Wij hebben de prijzen in dollar gekregen. Als de dollarkoers wijzigt, zullen wij de prijzen aanpassen.

   TypePersonenPeriode  
   16/12-15/0417/04-15/06
   01/09-15/12
   16/06-31/08
   Kamer met privé badkamer2 personen515441353
   Safaritent2 personen786662544
   Studio2 personen860698544
   Appartement2 personen860698544
   Bungalows2 personen12641029786
   Deluxe Bungalow1-2 personen13891139867
   3-4 personen152112641029

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. €30 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.NB: Naturist2Go rekent €30 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

   Studio
   Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte ca. 50 m²
   2-kamer Appartement
   Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte ca. 40 m²
   Bungalow
   Geschikt voor 2-3 personen. Oppervlakte ca. 120 m²
   Safaritent
   Geschikt voor 2 personen.