Natsun

 • Destination:
 • Duration: 3 dagen
 • Price: €140

In een schilderachtige bocht aan de Middellandse Zee vindt u het naturistencentrum Natsun. Natsun ligt aan de Costa Almeria, wat een warm klimaat heeft. Het ligt direct aan het 2 km lange naaktstrand. Natsun leent zich tot het maken van uitstapjes in de omgeving.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

In een schilderachtige bocht aan de Middellandse Zee vindt u het naturistencentrum Natsun.

Natsun ligt aan de Costa Almeria, wat een warm klimaat heeft. Het ligt direct aan het 2 km lange naaktstrand. Natsun leent zich tot het maken van uitstapjes in de omgeving.

De dichtsbijzijnde plaatsen zijn Garrucha en Vera, respectievelijk op 9 en 5 kilometer afstand. Garrucha is een kleine vissershaven met diverse visrestaurants en marktkraampjes.
Iedere vrijdag is er hier een markt. Garrucha heeft een leuke promenade en een vissers- en jachthaven.
In het plaatsje Vera zelf is de markt op zaterdag. Een ander interessant plaatsje is Mojacar, de plaats van de hekserij, zeer geliefd bij artiesten. Het dorp is gebouwd tegen een bergflank en siert zich met smalle, steile straatjes. Nijar, is een plaats dat bekend is om zijn keramiek en zijn typische tapijten “jarapas” genaamd. Het plaatsje Sorbas is zodanig gebouwd langs een diepe afgrond, dat de huizen als het ware zorgen voor een natuurlijk fort.

Hotel Vera Playa Club en Vera Natura liggen aan weerszijden van Natsun. Vlak voor het hotel zijn diverse restaurantjes en een grote supermarkt. Ook Vera Natura heeft bij de receptie een supermarkt waar u te voet uw boodschappen kunt doen.
Natsun is een naturisten complex met een eigen (groot) zwembad in een grote tuin en heeft directe toegang tot het strand.

Het is een rustig park met een aantal faciliteiten en ontspanningsmogelijkheden.  Alleengaanden hebben toegang indien zij in het bezit zijn van een INF-kaart.

Specialiteiten:
Aan de kust van Almeria is het met name in de zomer gebruikelijk in tapasbars te eten. Natuurlijk is er ook een groot aanbod van visrestaurants langs de kust. Aanraders zijn: vissoep met schaaldieren en mayonaise, gazpacho ( koude tomatensoep met knoflook)

Taal:
Spaans is de officiële taal. Dankzij het toerisme kan men veelal goed terecht met Engels of Duits.

Munteenheid:
Spanje is lid van de Europese Unie. Hierdoor is het officiële betaalmiddel de Euro. Met bijna ieder pinpasje kunt u geld opnemen en de meeste creditcards worden ook geaccepteerd. De dichtstbijzijnde pinautomaat vindt u bij de ingang van Vera Natura, dit ligt naast Natsun.

Klimaat:
De Costa de Almeria heeft ca 3000 zonuren per jaar, is typisch mediterraan met zachte winters en warme zomers. De winter bestaat amper, buiten de zomer lijkt het één lange lente.

 Klimaattabel Costa de Almeria

jan

febr

mrt

april

mei

juni

juli

aug

sept

okt

nov

dec

 Gemiddelde temperatuur

15

16

17

19

21

25

27

28

25

21

18

16

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

6

6

6

8

10

11

11

10

11

7

6

6

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

6

6

7

6

4

1

0

1

2

5

7

7

 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 15 15 16 17 20 21 23 22 20 18 18

 

 

 

 

Faciliteiten:
– Strandbar/restaurant (ook afhalen)
– Tapasbar met WIFI
– Supermarkt (op ca. 2 minuten afstand)
– Geldautomaat bij Vera Natura
– Bakker, komt elke morgen langs
– Zwembad (groot)
– Beachvolleybal
– Restaurants, pizzaria en barretjes bij hotel Vera Playa Club
– Golfbanen in de omgeving.

Houdt u er rekening mee dat niet alle faciliteiten open zijn in het voor- en naseizoen.

Ontspanning:
– Zwembad (groot, borg toegangskaart € 5,-)
– Beachvolleybal
– Tennisbaan (€ 3,- per uur)
– Golfbanen in de omgeving.

Per auto:
Natsun is 2285 km van Utrecht.

Om in Natsun te komen moet u door Frankrijk rijden. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met het vliegtuig:
Het is ongeveer  2 uur en 50 minuten naar Almería. Circa 2 uur en 40 minuten naar Alicante. De vluchten kunt u bij ons boeken. Wij bemiddelen voor Transavia, KLM, TuiFly, Iberia of Vueling.

Ons advies is om een auto te huren, als u iets van de omgeving wilt zien. Wij bemiddelen voor Sunny Cars & Flexibel Auto’s.

Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Aankomst-/vertrekdagen:
U kunt iedere dag aankomen. Aankomsttijd tussen 16:00- 20:00 uur, vertrek voor 12:00 uur.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

Natsun is een naturistencentrum, gelegen aan de Costa Almeria. Het ligt direct aan het 2 km lange zandstrand en leent zich voor het maken van uitstapjes in de omgeving. Het is een rustig park met een aantal faciliteiten en ontspanningsmogelijkheden.

Journalist John de Graaff is hier recentelijk geweest en heeft een leuk artikel over Vera Playa geschreven op zijn website puur naturisme. Klik hier om dit artikel te lezen.

Accommodaties

Meubilair en inrichting kunnen variëren. In Elcano III bevinden zich de C en D-appartementen. De B-bungalows liggen iets verder naar achter. Alle keukens zijn uit­gerust met een koelkast. De foto’s zijn slechts voorbeelden.

Bungalow B ligt achter het grote appartementencomplex. Je hebt boven- en benedenwoningen. Ze hebben een woon- en eetkamer met keukenhoek, slaapbank of stapelbed, slaapkamer met een 2-persoonsbed of 2 aparte bedden, badkamer met douche/bad en toilet, terras met tuin of balkon. Sommige bungalows hebben een extra slaapkamer.

Appartement C ligt in Elcano III. Ze hebben een woon- en eet kamer met keukenhoek, slaapbank, aparte slaapkamer met 2-persoonsbed met 2 matrassen (90x200cm) of 2 aparte bedden, badkamer met douche/bad en toilet, terras of tuin met zeezicht.

Appartement D ligt net als C in Elcano III. Ze hebben een woon- en eetkamer met keukenhoek, slaapbank, 2 aparte slaapkamers, badkamer met douche/bad en toilet, terras of tuin met zeezicht.

   Prijsinformatie:

   Speciale aanbieding:
   Bij verblijf van 4 weken extra korting. Vraag Internatuur hierom.

   Optionele toeslagen ter plaatse te voldoen:
   2 Strandstoelen met parasol circa € 12,-

   Aankomst- en vertrekdagen:
    U kunt iedere dag aankomen of vertrekken.

   Prijs per week:
   o.b.v. logies

   Accommodatie

   PRIJZEN ZOMER 2023

   TypePeriode     
   31/03-31/05
   16/09-01/11
   31/05-14/07
   26/08-16/09
   14/07-26/08
   1 wk2 wk1 wk2 wk1 wk2 wk
   Bungalow B
   2-4 personen
   4036935088896511120
   Appartement C
   2-6 personen
   4457705439597001260
   Appartement D
   2-6 personen
   48784059510508051351

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 30 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.

   NB: Naturist2Go rekent € 30 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

     Prijsinformatie:

     Speciale aanbieding:
     Bij verblijf van 4 weken extra korting. Vraag Naturist2Go hierom.

     Optionele toeslagen ter plaatse te voldoen:
     Op het strand 2 strandstoelen met parasol circa € 12 per dag.

     Aankomst- en vertrekdagen:
      U kunt iedere dag aankomen of vertrekken. Aankomst tussen 16:00 en 20:00 uur. Vertrek voor 12:00 uur.

     Prijs per week:
     o.b.v. logies

     Accommodatie

     PRIJZEN WINTER 2022-2023

     TypePeriode     
     01/11- 23/1224/12-01/0102/01-31/03
     1 wk2 wk1wk2wk1wk2wk
     Bungalow B
     2-4 personen
     291497368630325560
     Appartement C
     2-6 personen
     294525403700347595
     Appartement D
     2-6 personen
     315560438756385665

     Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 30 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.

     NB: Naturist2Go rekent € 30 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

     LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

     Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

     Bungalow B

     Bungalow zonder zeezicht. Oppervlakte circa 38-45 m².

     Appartement C

     Appartement met zeezicht. Oppervlakte circa 55-60 m².

     Appartement D

     Appartement met zeezicht. Oppervlakte circa 60 m².