• Bol Zlatni Rat
 • MS Silva - Captain's gri
 • MS SILVA + MY VJEKO - LIFE ON THE BOARD
 • MS Silva en MY Vjeko
 • MS Silva in baai
 • MY Vjeko - 2-persoonshut
 • MY Vjeko aan boord
 • MY Vjeko in de haven
 • MY Vjeko salon
 • Silva en Vjeko - Dubrovnik
 • Vjeko + Silva
 • zonsondergang
 • MS Silva - Salon

MS Silva en MY Vjeko

 • Destination:
 • Duration: 7 dagen
 • Price: €614

De MS Silva en MY Vjeko zijn 2 zeilschepen die langs de Dalmatische eilanden zeilen. De reizen zijn geheel naturistisch in de ongerepte natuur van Kroatië. Overdag kunt u heerlijk zonnebaden en zwemmen en wordt u door de bemanning met Kroatisch eten verwend. ’s Avonds kunt u wandelen over de boulevards van romantische havenstadjes en […]

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

De MS Silva en MY Vjeko zijn 2 zeilschepen die langs de Dalmatische eilanden zeilen. De reizen zijn geheel naturistisch in de ongerepte natuur van Kroatië.

Overdag kunt u heerlijk zonnebaden en zwemmen en wordt u door de bemanning met Kroatisch eten verwend. ’s Avonds kunt u wandelen over de boulevards van romantische havenstadjes en bezienswaardigheden bekijken.

Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië en Montenegro en in het zuiden aan Bosnië-Herzegovina. Aan de overkant van de zee ligt Italië. De oppervlakte van Kroatië bedraagt 56.542 km². Dit is ongeveer net zo groot als België en Nederland samen.

Kroatië telt ongeveer 4.4 miljoen inwoners. De Kroaten zijn een zeer gastvrij volk. De ingetogenheid gekoppeld aan hun grote gastvrijheid zorgen ervoor dat een toerist zich thuis voelt in dit prachtige land. Maar naast gastvrij, vriendelijk en hulpvaardig, zijn Kroaten vooral een zeer trots volk.

Bezienswaardigheden: Dubrovnik is een oude havenstad in Dalmatië wat bekend staat om zijn monumenten, indrukwekkende stadsmuren en gastvrije sfeer. Het eiland Hvar heeft een lange traditie van kunst en cultuur, bezit één van de oudste theaters van Europa en heeft mooie lavendelvelden. Sčedro heeft in de zomer gemiddeld 30 mensen op het eiland wonen en de 2 beschermde baaien geven een mooi uitzicht op zee.

Taal:
Naast het Kroatisch kunt u in de toeristische gebieden goed met Engels, Duits of Italiaans terecht. Langs de kust wordt met een dialect gesproken dat op het Venetiaans lijkt. De Kroatische taal hoort bij Slavische taalfamilie.

Munteenheid:
De officiële munteenheid van Kroatië is de kuna (kuna = 100 lipa’s). De meeste winkels accepteren ook euro’s.
Vreemde valuta kunnen worden gewisseld bij banken, wisselkantoren, postkantoren en de meeste reisbureaus, hotels en campings.
In grotere plaatsen kunt u bijna overal met Travellercheques en creditcards terecht. Ook ‘pinnen’ kan in de grotere plaatsen. Zorg altijd voor voldoende contant geld. In sommige gebieden zijn banken en postkantoren schaars.

Klimaat:
Kroatië is een zonnig land. De zon laat zich zo’n 2500 uren per jaar zien en de gemiddelde temperatuur in de zomer is 23 °C. In Kroatië bestaan twee klimaatzones; in het binnenland overheerst een continentaal klimaat, gedeeltelijk ook bergklimaat. In het binnenland zijn de winters streng en nat en de zomers heet en droog. In de bergen valt veel regen en sneeuw Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters.

 

 Klimaattabel Kroatië
apr mei jun jul aug sep okt
 Gemiddelde temperatuur 17 21 25 28 28 24 18
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 6 7 8 10 9 7 5
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 8 8 9 7 7 7 8

 

Faciliteiten & Ontspanning:
Het volgende kunt u kopen: Mineraalwater, bier, wijn, limonade, cola, sap, thee, koffie, kileur, andere alcoholische dranken. U zet de rekening op uw kamernummer en betaalt alles aan het einde van de zeiltocht.
Graag diëten, allergieën etc. van te voren opgeven.

MS Silva
Er zijn 2 kayaks die de gasten mogen gebruiken. U kunt van boord af in het water springen om te zwemmen en te duiken. Boven op het dek is het goed vertoeven in de zon met een koel windje.

Ontbijt: 08.00 uur
Middageten: rond 12.30 uur
Avondeten: 19.00 – 19.30 uur

Tussen 08.30 – 11.00 uur: varen naar de volgende bestemming.
Tegen 16.30 uur vertrek naar volgende haven.

My Vjeko
Ontbijt: 08.00 uur
Middageten: tegen 12.30 uur

Tussen 08.30 – 11.00 uur: varen naar de volgende bestemming.
Tegen 16.30 uur vertrek naar volgende haven.

Met eigen auto:
Vanaf Utrecht is het circa 1700 kilometer rijden naar Omiš.  U kunt met eigen auto naar Omiš rijden. In Omiš is parkeergelegenheid, u betaalt hier circa € 30 per week voor uw auto. Deze parkeerplaats is 500 meter van de haven.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Kroatië. Wij bemiddelen voor Croatia Airlines. Het is mogelijk om met het vliegtuig naar Split te vliegen en aan boord van de MS Silva of MY Vjeko in Split of Trogir te gaan, u mist dan een halve dag varen. Vlucht- en transferprijzen zijn op aanvraag.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

MS Silva
Dit zeilschip is een motorzeilboot van 28 meter lang en 8 meter breed. Er kunnen maximaal 28 personen aan boord. De hutten hebben 2 of 3 bedden (stapelbedden) en een wasbak met koud stromend water. Er zijn 4 douches met toilet en 1 apart toilet. Er is beperkt 220 volt aanwezig om uw mobiele telefoon, video/fotocamera etc. op te laden en om te scheren. Er is op het hoofddek een kombuis waar u kunt relaxen, een eetruimte en een keuken. Er zijn 2 kajaks die de gasten mogen gebruiken. U kunt van boord af in het water springen om te zwemmen en te duiken. Boven op het dek is het goed vertoeven in de zon met een koel windje. De verzorging is 6 dagen op basis van volpension en 1 dag op basis van halfpension. De drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen en die dient u ter plaatse bij de kapitein aan het einde van de reis af te rekenen.

Route A op 8 juli tot en met 15 juli 2017:
Omiš-Trogir-Primošten-NP Krka-šibenik-Sali (Eiland Dugiotok)-Levrnaka (NP Kornati)-Rogoznica-Pucišca-Omiš

Route B op 15 juli tot en met 22 juli 2017:
Omiš-Baska Voda-Racisca-NP Mljet-šipanska-Dubrovnik-Trstenik-Baai bij Hvar-Hvar-Pucišca -Omiš

Route C op 5 augustus tot en met 12 augustus 2017:
Omiš-Split-Stari Grad-Baai bij Hvar-Hvar-Korcula-Baai bij Hvar-Hvar-Jelsa-Pucišca-Omiš

MY Vjeko
De My Vjeko uit 2009 wordt bevaren door de zoon van de schipper van de MS Silva en is een luxere uitvoering van de MS Silva. De MY Vjeko is 30 meter lang en 7,3 meter breed. Er zijn 9 hutten, 3 met 2-persoonsbed en extra bed, 4 met 2-persoonsbed, 2 met 2 aparte bedden. Alle hutten hebben een douche, toilet en airco. Er is een zonnedek met stoelen en douche aanwezig, de bar heeft airco en TV (Kroatisch). Het is inclusief ontbijt en lunch. De crew bestaat uit de kapitein, een kok en 2 matrozen.

Route A op 8 juli tot en met 15 juli 2017:
Omiš-Trogir-Primošten-NP Krka-šibenik-Sali (Eiland Dugiotok)-Levrnaka (NP Kornati)-Rogoznica-Pucišca-Omiš

Route B op 15 juli tot en met 22 juli 2017:
Omiš-Baska Voda-Racisca-NP Mljet-šipanska-Dubrovnik-Trstenik-Baai bij Hvar-Hvar-Pucišca -Omiš

   Prijs per persoon per week in 2-persoonshut:
   Mogelijk op basis van logies en halfpension.

   Speciale aanbiedingen:
   Als u 2 weken wilt reizen betaalt u voor 13 nachten.
   MS SILVA: Als u boekt voor 31/12 2016 krijgt u 7% korting. Groepen van 4-8 personen krijgen 2% korting, groepen van 9-12 personen krijgen 4% korting.
   MY VJEKO: Als u boekt voor 31/12 2016 krijgt u 3% korting. Groepen van 4-8 personen krijgen 2% korting.

   Verplichte toeslagen ter plaatse te voldoen:
   Entreegelden voor nationale parken: Kornati circa 50 Kuna p.p. (circa € 7,- p.p.)

   Optionele toeslagen:
   Entreegeld voor nationale parken: Mljet circa 120 Kuna p.p. (circa € 20,- p.p.), NP Krka circa 150 kuna (circa € 20,- p.p.), PP Telašcica circa 40 Kuna (Circa € 6,- p.p.). Deze excursies hangt af van de weersgesteldheid. U kunt met eigen auto naar Omiš rijden. In Omiš is parkeergelegenheid, u betaalt circa € 35,- per week per auto.

   Inclusief:
   Lakens.

   Exclusief:
   Handdoeken, badlakens en evt. een matje en slaapzak voor als u op het dek wilt slapen.

   Overige informatie: 
   Het volpension begint met het diner op de 1e dag en eindigt met het ontbijt op de laatste dag. Naturist2Go kan u ook helpen met accommodatie voor of na de cruise in de buurt van Split als u dit wenst. Het is handig om badkleding mee te nemen voor als u in de havens ligt.

   Annuleringsvoorwaarden:
   Deze reis heeft afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 45 dagen voor vertrek 25%, van 44-30 dagen voor vertrek 40%, van 29-20 dagen voor vertrek 60%, van 19-4 dagen voor vertrek 80% en vanaf 3 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten.

   MS Silva   
   Periode08/07-15/0715/07-22/0705/08-12/08
   RouteABC
   1 persoon980980980
   2 personen585585585
   3 personen533533533
   MY Vjeko
   Periode08/07-15/0715/07-22/0705/08-12/08
   RouteABC
   1 persoon19191919
   2 personen10391039
   3 personen886886

   De 1-persoonsprijs is op aanvraag.

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.NB: Naturist2Go rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

    

   Informatie vindt u onder tabblad verblijf.  De foto’s zijn slechts voorbeelden.

   MS Silva
    De salon van de MS Silva
   MY Vjeko
   2-persoonshut op MY Vjeko