La Chiappa

In het zuiden van Corsica aan de oostkust vlakbij Porto Vecchio ligt het naturistenterrein La Chiappa.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

La Chiappa ligt in een groot natuurpark op een schiereiland aan de Golf van Porto Vecchio. De rotskust wordt hier afgewisseld met kleine zand- en kiezelstranden. De woningen liggen in een dennenbos.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Met een maximale breedte van 85 km en een lengte van 185 km is het het op 3 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt .

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

 

 Klimaattabel Corsica

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

17

20

24

25

26

23

18

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

8

9

11

12

11

9

8

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

9

9

4

1

2

6

10

 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 16 20 23 24 22 20

 

 

 

 

Faciliteiten:
– EHBO-post
– Supermarkt waar u ’s morgens brood kunt halen
– Souvenirwinkel
– Restaurant, Pizzeria, Bar
– Kinderclub en animatie in het hoogseizoen
– Speeltuin
– Gratis WIFI.

Ontspanning:
– Zoetwaterzwembad en kinderbad
– Sauna
– In het hoogseizoen disco, dansavonden, muziekuitvoeringen en diverse kunstzinnige workshops
– Verschillende sportactiviteiten zoals tafeltennis, volleybal en jeu de boules.

Tegen betaling:
Surfen/duiken (lessen), boogschieten, mini golf, watergymnastiek, paardrijdtochten, massage, tennis,  computerruimte, wasmachine, kluisje bij de receptie.

Per auto:
La Chiappa is circa 1620 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Naturist2Go bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Rotterdam/The Hague Airport op maandag of vrijdag naar Bastia te vliegen. Vanaf Düsseldorf kunt u naar Bastia vliegen met Eurowings. Mocht u het niet erg vinden om over te stappen, dan is het mogelijk om naar Bastia te vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen. Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Autohuur:
Aangezien wij geen transfer kunnen aanbieden, adviseren wij u een auto te huren. Wij bemiddelen voor Sunny Cars & Flexibel Auto’s.

De woningen zijn zeer eenvoudig en liggen in een heuvelachtig landschap. De bungalows zijn allemaal vrijstaand. Het terras met tuinmeubilair is op een verhoging en veelal overdekt. Type B heeft een woon/slaapkamer, kookhoek, badkamer met douche, wastafel en toilet en een klein terras met tuinmeubilair. Dit type is ook met airco te boeken. Bungalow type C is gelijk aan type B, maar heeft nog een 2-persoons slaapkamer. Type D heeft een ruime woonkamer met slaapbank, 2 slaapkamers, één met 2-persoonsbed en de ander met 2 x 1-persoonsbed, grote badkamer met dubbele wastafel douche en toilet. Deze woning heeft airco.  De bungalow type D+ heeft een 3e slaapkamer en een 2e badkamer, een wasmachine en afwasmachine en airco. De type D zijn het laatste gebouwd.

   Prijsinformatie:

   Verplichte toeslagen:
   Toeristenbelasting € 1,80 per persoon per dag vanaf 13 jaar.

   Optionele toeslagen ter plaatse te voldoen:
   Handdoeken € 9,50 per persoon per week. Huisdieren € 9 per dag (verboden op het strand en zwembad, u bent verplicht om ze aangelijnd te houden en de uitwerpselen op te ruimen. Agressieve honden zijn verboden).

   Aankomst- en vertrekdagen:
   Aankomst vanaf 15.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.

   Campingplaats:
   Wij kunnen ook uw campingplaats reserveren. In de prijstabel vindt u de prijs van een campingplaats met 2 personen, auto, caravan, elektriciteit en water. Andere mogelijkheden op aanvraag.

   Prijs per week:
   o.b.v. logies

   Prijzen 2023

   TypePersonenPeriode  
   10/05-02/06
   12/09-30/09
   03/06-30/06
   29/08-11/09
   01/07-28/08
   Type A1-2 personen490595665
   Type B1-2 personen595770875
   Type B Airco1-2 personen665875980
   Type B+1-2 personen665875980
   Type C2-4 personen7709801155
   Type C airco2-4 personen80510501260
   Type C+ 2-4 personen84012601365
   Type D2-4 personen119014701890
   Type D+2-6 personen154019602310
   Extra Persoon
   Volwassenen175210245
   Kind 5-12 jaar70105140
   Huisdier707070

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.

   NB: Naturist2Go rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

   Bungalow type B

   Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte circa 30 m².

   Bungalow type C

   Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 40 m².

   Bungalow type D

   Geschikt voor 4-5 personen. Oppervlakte circa 60 m².

   Bungalow type D+

   Geschikt voor 4-6 personen. Oppervlakte circa 70 m².