Domaine La Quiquier

Domaine La Quiquier is een uniek luxe privé landgoed in het hart van de Gard ten noorden van Uzes aan de rivier de Cèze.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact

Domaine La Quiquier is een uniek luxe privé landgoed in het hart van de Gard ten noorden van Uzes aan de rivier de Cèze.

Het landhuis is gebouwd tussen de 15de en 18e eeuw en bestaat uit meerdere gebouwen om een grote binnenplaats die daarmee geheel afgesloten is. Het landgoed zelf bestaat uit meer dan 400 hectare park en bossen waar u heerlijk ongestoord in de vrije natuur bloot kunt bewegen. De natuur is hier nog onbedorven en puur.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt u als toerist terecht met Engels.

Munteenheid: 
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Via, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
In de Ardèche en ter zuiden hiervan heerst een landklimaat met mediterrane invloeden. De zon schijnt overvloedig en ook de winters zijn niet erg koud. De Mistral heeft hier ook invloed en kan grote temperatuurverschillen laten ontstaan. De Ardèche is met name bekent door zijn Gorges, diepe uitgesleten dalen waar een rivier doorheen loopt. Aan weerszijde van de rivier stijgt het landschap weer snel en zijn prachtige natuurgebieden en bossen te vinden.

 Klimaattabel Ardèche              
 

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

15

19

24

28

25

23

17

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

6

7

9

10

8

7

4

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

14

16

11

12

11

12

15

               

 

 

 

Faciliteiten & Ontspanning:
– Zwembad.
– Jacuzzi en bad met stroomversnelling om tegen in te zwemmen.
– Jeu de Boules.
– Loopband en roeiapparaat.
– Bar met zelfbediening, alle frisdrank is gratis, bier, wijn, pastis en cocktails zijn tegen betaling. U schrijft zelf op wat u gebruikt en rekent contant af aan het einde van uw verblijf.
– Een wijnproeverij.
– WIFI.
– Vele wandelpaden met verschillende moeilijkheidsgraden.
– Diverse relaxzones waar je bloot kan genieten van de natuur en de zon en waar niemand je stoort.

Bij La Quiquier zult u genieten van het terug naar de natuur gaan.

Per auto:
 Domaine La Quiquier is circa 1120 km van Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met het vliegtuig:
Er zijn mogelijkheden om vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Montpellier of Nîmes te vliegen. Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen.

Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Het landhuis bestaat uit 5 Suites. Iedere Suite heeft een kleedruimte, een mini-bar, groot TV-scherm, airconditioning en een haardroger. Ze zijn allemaal gerenoveerd en ingericht door een internationale ontwerper.

De prijzen zijn gebaseerd op onderstaande arrangementen:
Basic option: toegang tot het zwembad en het landgoed. Niet inclusief: ontbijt, alle non alcoholische dranken, gebruik van de Spa (Jacuzzi, Sauna en Fitness) en andere activiteiten.
B&B option: toegang tot het zwembad en het landgoed, inclusief ontbijt, alle non alcoholische dranken, spa en alle acititeiten zijn allemaal inclusief.
All-in option: toegang tot het zwembad en het landgoed, inclusief ontbijt, inclusief diner, alle dranken inclusief wijn en bier zijn inclusief.

Suite 1 “La Quiquier”
Deze suite is in het hoofdgebouw naast de eetzaal en is de Penthouse Suite. Op de begane grond is een entree met toilet, een grote woonkamer met open haard. Op de 1e verdieping zult u van een mooi ingerichte kamer genieten met uitzicht op de bergen van de Ardèche, hier is ook de badkamer met douche en een 2e toilet.

Suite 2 “Les Concluses”
Deze suite bevindt zich ook in het hoofdgebouw en is een hele grote suite. De slaapkamer heeft aangrenzend een badkamer met Italiaanse douche en apart toilet. Het heeft ook een patio met toegang tot de woonkamer waarbij een badkamer met 2e toilet aangrenst.

Suite 3 “La Suite Jardin”
De tuinsuite bevindt zich rechts van het landhuis, in het 2e gebouw met een privé terras en uitzicht op het park. Deze suite garandeert een heleboel privacy. Het heeft toegang tot de binnenplaats door een binnentuin. De woonkamer, slaapkamer en badkamer met apart toilet zijn “en suite” op verschillende hoogte niveau’s.

Suite 4 “Le Merderis”
Le Meredis Suite is niet alleen een hele grote suite, ze is ook verdeeld over 2 verdiepingen met een privé-terras van waar u mooie uitzichten heeft. Het ligt ook in het 2e gebouw met toegang tot de binnenplaats. Op de begane grond is de entree met een apart toilet, een grote woonkamer en een badkamer. Op de 1e verdieping heeft u een grote slaapkamer met terras, een 2e badkamer en 2e aparte toilet. Er zijn 2 kleedkamers in deze suite.

Suite 5 “Le Menhir”
Deze suite bevindt zich in het 3e gebouw dat bij de binnenplaats ligt tegenover de eetzaal. Het bestaat uit één grote kamer, waarin een woongedeelte en slaapgedeelte is, een badkamer met grote inloopdouche en een apart toilet. Speciale aandacht werd aan het ontwerp van deze suite gesteld om de grote stenenmuren goed uit te laten komen. Le Menhir Suite ligt dichtbij het zwembad en de spa, maar u heeft wel een terras voor uw privacy.

Bijzonderheden
Dit wordt omschreven als een luxeproduct. Het zal zelfs mogelijk zijn om een helicoptertransfer vanaf de luchthaven voor u te regelen als u dat wilt.
U kunt ook het hele landgoed afhuren, de suites kunnen dan gebruikt worden als 3 suites en 4 kamers met allemaal een eigen badkamer. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijs.
Het is mogelijk om voor catering te zorgen. U kunt dit ter plaatse regelen en betalen. Rosy maakt heerlijke maaltijden voor u klaar.
Gezien het karakter van de rustige locatie wordt het aangeboden voor 18+.
Als u het landgoed en de kloof van Merderis wilt ontdekken, raden wij stevige wandelschoenen aan.

   Prijsinformatie:

   Domaine de la Quiquier werkt met 3 verschillende pakketten. Hieronder staan deze uitgelegd.

   Basic option: toegang tot het zwembad en het landgoed. Niet inclusief: ontbijt, alle non alcoholische dranken, gebruik van de Spa (Jacuzzi, Sauna en Fitness) en andere activiteiten.

   B&B option: toegang tot het zwembad en het landgoed, inclusief ontbijt, alle non alcoholische dranken, spa en alle acititeiten zijn allemaal inclusief.

   All-IN option: toegang tot het zwembad en het landgoed, inclusief ontbijt, inclusief diner, alle dranken inclusief wijn en bier zijn inclusief.

   Aankomst en vertrek:
   Aankomst zondag na 15:00 uur, vertrek zondag voor 10:00 uur. In overleg is het mogelijk om eerder aan te komen of later te vertrekken.
   Als u voor 15 mei of na 22 september op het landgoed wilt verblijven is dat mogelijk voor een aantrekkelijke prijs. Maar dan moeten er wel meerdere suites tegelijk gehuurd worden. Vraag ons om de mogelijkheden.

   Prijs per week:
   Met 2 personen o.b.v. logies

   Prijzen zomer 2022

   ArrangementPeriode
   Basic1393
   B&B2450
   All-In2800

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.

   NB: Naturist2Go rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

   Suite 2 Les Concluses
   Suite 3 Jardin
   Suite 5 Menhir