Creuse Nature

 • Destination:
 • Duration: 7 dagen
 • Price: €260

Creuse Nature ligt in de Limousin. De Limousin is een regio in het hartje van Frankrijk. Het Limousin is een koeienras dat sinds eind 17e eeuw in deze provincie wordt gefokt als werkras.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

Creuse Nature ligt in de Limousin. De Limousin is een regio in het hartje van Frankrijk en bestrijkt zo’n 5565 km².

Het Limousin is een koeienras dat sinds eind 17e eeuw in deze provincie wordt gefokt als werkras. Deze koeiensoort komt oorspronkelijk uit het Centraal Massief. Ook op de weilanden om Creuse Nature heen zijn deze koeien te vinden. Het Limousin is een groot ras; een koe wordt 150-160 cm hoog en een stier 170-180 cm. Het Limousin is blondrood tot roodbruin en heeft korte hoorns.

Liefhebbers van de natuur, die graag tijdens hun uitstapjes genieten van de tradities van de handwerkslieden, voelen met deze streek gelijk een grote affiniteit. In de omgeving van Creuse Nature kunt u dan ook heerlijk wandelen. Tussen het groen van de bossen en de wouden kronkelen hier ook rivieren zoals de Creuse, de Vienne en de Dordogne.

Op een afstand van 5 tot 25 kilometer zijn er leuke uitstapjes te maken voor jong en oud. Naar picknick -en speelplaatsen bij een oude watermolen, of bij een oud klooster langs de petite Creuse, een vertakking van de Creuse. Aan de petite Creuse vindt u ook het kasteel van Boussac, waar George Sans haar roman Jeanne schreef. Hier hangen prachtige wandtapijten uit de collectie van de beroemde Tapisserie d’Aubusson.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Via, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Limousin is een regio aan de westzijde van het Centraal Massief in Frankrijk. Limousin en de hoofdstad Limoges hebben een mild klimaat. Al in de lente begint de zon met schijnen, de zomers zijn er heerlijk warm. Omdat Limoges op het Centraal Massief ligt kan het er soms dagenlang regenachtig zijn.  De gemiddelde neerslag per maand is echter nooit meer dan 100 mm.

 Klimaattabel Limousin

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

15

18

22

25

24

21

17

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

6

6

8

9

8

7

5

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

15

15

12

10

10

12

12

 

 

 

Faciliteiten & Ontspanning

Faciliteiten:
– Bakker komt in hoogseizoen
– Restaurant (dagmenu)
– Bar
– Recreatieruimte
– Twee golfbanen in de omgeving tegen betaling
– Wasruimte
– WIFI bij bar
– Bibliotheek

Ontspanning:
– Kinderspeelplaats
– Verwarmd binnenzwembad
– Buitenzwembad met kinderbad
– Volleybal.
– Jeu de boulesbaan
– Vissen
– Fietsen
– Af en toe een show- of muziekavond
– Aquagym
– Handboogschieten
– Animatie voor jong en oud tijdens schoolvakanties

Auto:
Creuse Nature is circa 805 km vanaf Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Vliegtuig:
Dit is wat lastiger, u kunt vliegen op Lyon, maar moet dan wel een huurauto hebben. Creuse Nature is eigenlijk een lastige bestemming om zonder auto naar toe te gaan.

Accommodaties

Creuse Nature heeft voor alle budgetten een accommodatie. U kunt heel basic kamperen in een toercaravan met voortent die voor u klaar staat of  een compleet ingerichte bungalowtent. U maakt dan gebruik van het sanitairblok dat centraal op de camping ligt. Wilt u iets luxer dan kunt u een Mobilhome huren, er is een kleine mobilhome voor maximaal 3 personen, een Retro-Mobilhome voor de liefhebber of wat grotere Mobilhomes als u meer plaats nodig heeft. Daarnaast heeft Creuse Nature nog een klein Chalet en een groot Ecologisch Maison. Houdt u meer van Glamping, dan kunt u een safaritent met eigen bad en toilet boeken.

Alle accommodaties hebben een woonkamer met zithoek en een keuken waar u kunt koken. In de caravan is de zithoek tevens uw bed. De bungalowtent heeft 3 cabines met in totaal 4 bedden. Alle overige accommodaties hebben een badkamer met douche/bad en toilet. Alleen de Retro en de kleine Mobilhome hebben geen douche. In de Safaritent is een 2-persoonsbed van 210 cm lang en er is 1 tent met toilet. Het Ecologische Maison heeft een houtkachel, magnetron en afwasmachine. Alle accommodaties hebben een slaapkamer met 2-persoonsbed, op de overige kamers zijn 1-persoonsbedden (evt. stapelbed). Soms is er een slaapbank in de woonkamer.

   Prijsinformatie:

   Speciale aanbieding:
   Buiten de maanden juni, juli en augustus 21=14.
   Buiten de maanden juni, juli en augustus 3 weken voor de prijs van 2. Aanbiedingen zijn niet te combineren.

   Optionele toeslagen ter plaatse te voldoen:
   U kunt de woning zelf schoonmaken of een bedrag van € 30 voor type C, E en G betalen of een bedrag van € 55 voor type F, H, I en K betalen. De woningen worden per week verhuurd. Wilt u korter verblijven? Dat kan uitsluitend op aanvraag, dan betaalt u voor 1 nacht 1/5 van de weekprijs en van 2-6 nachten 1/6 van de weekprijs per nacht.

   Aankomst- en vertrekdagen:
   Aankomst is op zaterdag na 15.00 uur, vertrek zaterdag voor 10.00 uur.  De reserveringen gaan per week, afwijkend hiervan is op aanvraag. U betaalt voor 2-6 nachten 1/6 van de weekprijs per nacht en voor 1 nacht 1/5 van de weekprijs.

   Overige informatie:
   Creuse Nature is ideaal om een paar dagen te verblijven als u onderweg bent naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Kinderstoel, -bed of babybadje zijn op aanvraag. In de woningen zijn geen huisdieren toegestaan, op de camping echter wel.

   Prijs per week:
   o.b.v. logies

   Prijzen zomer 2022

   TypePersonenPeriode  
   01/04-02/07
   21/08-30/09
   03/07-09/07
   10/07-20/08
   A. Caravan2-3 personen270310360
   B. Caravan2-4 personen310370435
   C. Mobilhome1-3 personen360420495
   E. Mobilhome luxe2-6 personen410525650
   F. Mobilhome 32m26-8 personen470590750
   G. Chalet2-4 personen410525650
   H. Ecologisch Maison Luxe2-6 personen525650900
   I. Glamour Safaritent2-5 personen470650900
   J. Ingerichte Bungalowtent2-4 personen-355425
   K. Mobilhome PMR2-4 personen470590750
   Kampeerplaats+elektraop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.

   NB: Naturist2Go rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

   A. of B. Toercaravan

   Caravan met voortent. Oppervlakte circa 16 m². 

   C. Mobilhome klein

   MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 17 m².

   D. Retro Mobilhome

   MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 27 m².

   E. Luxe Mobilhome

   MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 29 m².

   F. Luxe Mobilhome

   MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 32 m².

   G. Chalet

   Chalet met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 25 m².

   H. Ecologisch Maison

   Huis met 2 slaapkamers en mezzanine. Oppervlakte circa 50 m².

   I. Safaritent

   Tent met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 66 m².

   J. Bungalowtent

   Tent met 3 cabines. Oppervlakte circa 20 m².