Club Corsicana

Club Corsicana ligt aan een heerlijk zandstrand met zijn mogelijkheden tot het beoefenen van de vele watersporten die worden aangeboden. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

Tussen de plaatsen Moriani en Aleria ligt het naturistendorp Club Corsicana. Het ligt 46 km van Bastia af. De 140 rijtjesbungalows en 50 vrijstaande bungalows liggen verscholen tussen MClub Corsicanaacchias en Eucalyptusbomen, de typische begroeiing van Corsica.

Club Corsicana ligt aan een heerlijk zandstrand met zijn mogelijkheden tot het beoefenen van de vele watersporten die worden aangeboden. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Met een maximale breedte van 85 km en een lengte van 185 km is het het op 3 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt.

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

 Klimaattabel Corsica

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

17

20

24

25

26

23

18

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

8

9

11

12

11

9

8

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

9

9

4

1

2

6

10

 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 16 20 23 24 22 20

 

 

 

 

Faciliteiten:
– Supermarkt
– Restaurant
– Wasserette
– Bibliotheek
– TV-kamer
– Wagen met bio producten

In het hoogseizoen:
– Strandgrill en strandbar
– Pizzeria
– Filmclub, kinderclub (Duits)

Tegen betaling:
– Kluisjes
– Parasols en ligstoelen
– Internet
– Sauna
– Massage
– Zeilschool, duikschool
– Surfplanken, boten, kajaks, catamarans
– Wandel- en mountainbiketochten
– Excursies

Ontspanning:
– Beachvolleybal
– Gymnastiek en Yoga

Per auto:
Club Coriscana is circa 1530 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen. Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Naturist2Go bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Rotterdam/The Hague airport op maandag en vrijdag naar Bastia te vliegen. Mocht u het niet erg vinden om over te stappen, dan is het mogelijk om naar Bastia te vliegen vanaf zowel Amsterdam als Düsseldorf. Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen. Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

De woningen zijn allen zeer eenvoudig en over het algemeen in rijtjes gebouwd en hebben een eigen terras met tuinset. De woningen met een M ervoor hebben een mezzanine. Dat is een zoldertje met steile trap en 2 bedden. De MC1 Standaard en MC2 Standaard zijn in het bezit van particulieren en daarom iets duurder.

Overige informatie:
– 1x per week wisseling van bedlinnen en handdoeken
– Uw auto kunt u parkeren bij de receptie
– Honden zijn niet toegestaan
– Houdt u er rekening mee dat niet alle faciliteiten open zijn in voor- en naseizoen.
– U kunt bij aankomst de bagage eventueel bij de receptie laten. U dient de woning bezemschoon op te leveren.
– Apotheek en grote supermarkt 4 km verderop.
– Wij kunnen ook woningen op Tropica reserveren, dat ligt naast Club Corsicana. Deze vrijstaande, nieuwe woningen staan
verspreid op een grasveld, hebben een woonkamer met slaapkamer met 2 aparte bedden, sommige hebben een kinderkamer erbij. Keuken is uitgerust met vaatwasser, 4 elec. kookplaten. U mag dan gebruik maken van de faciliteiten van Club Corsicana.1x per week wisseling van bedlinnen en handdoeken
– Van eind juli tot half september heeft het grootste gedeelte van Duitsland vakantie en zullen
de woningen al snel vol zitten.
-Prijzen voor woningen met zeezicht of voor de woningen in Tropica zijn op aanvraag. Zeezichtwoningen zijn er niet veel en u dient vroeg te boeken als u deze wilt.
– Babybed is gratis.
– Restaurant, sauna, duikclub en winkel zijn geopend van 10/05 tot 27/09 2016.
– Vroeger waren alle woningen type economy, maar in de loop van tijd is er gerenoveerd, die heten nu de standaard woningen. De type standaard plus hebben de laatste fase van renovering gehad.

   De vermelde prijzen gelden voor boekingen gemaakt t/m 31/01/2021. Vanaf 01/02/2021 zullen er nieuwe/hogere prijzen gelden.

   Verplichte toeslagen:
   Toeristenbelasting € 1,00 pp per nacht vanaf 2 jaar.

   Optionele toeslagen ter plaatse te voldoen:
   Extra schoonmaak als u van woning verhuisd € 50. TV voor type C4 circa € 1 per dag. Waarborg €100 voor MC4, MC Standaard plus, mC1=S en woningen op Tropica.

   Inclusief:
   Lakens, handdoeken, theedoeken en eindschoonmaak (u dient het appartement bezemschoon achter te laten).

   Exclusief:
   Strandlakens.

   Aankomst- en vertrekdagen:
   U kunt iedere dag aankomen. Minimumverblijf is 1 week, in zeezichtwoningen 2 weken. Aankomst is na 15.00 uur en vertrek is voor 10.00 uur.

   Prijs per week:
   Op basis van logies.

   Autohuur:
   Wij adviseren u een auto te huren, aangezien Bagheera erg afgelegen ligt. Klik op de auto voor mogelijkheden over autohuur.

   Annuleringsvoorwaarden:
   ANVR.

   Offerte:
   Vraag ons vrijblijvend om een offerte.

   Prijzen zomer 2022
   Als er 2+2 personen staat, dan wordt er bedoelt dat u met 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar er kunt verblijven. Dan is 4+1 natuurlijk 4 volwassenen en 1 kind tot 12 jaar.

   TypePersonenPeriode  
   12/05-20/0621/06-02/0903/09-01/10
   C1/MC1 economy
   1-2 personen336427364
   C2 economy
   2+2 personen385476413
   C1/MC1 standaard
   1-2 personen420574469
   MC1 standaard plus
   1-2 personen497693553
   C2 standaard
   2+2 personen462588497
   MC2 standaard plus
   2-4 personen567735609
   MC44+1 personen567826658
   MC54 personen8401085945
   Centre C-106 personen686896756
   Tropica
   T2 1-2 personen532714588
   T41-2 personen602819651
   T4 (4)2+2 personen602819651
   T3 3-4 personen7351015840
   T5 3-4 personen602812672

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.

   NB: Naturist2Go rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten. Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

    

    

   C1 Economy
   Geschikt voor 1-2 personen.
   C2 Economy
   Geschikt voor 2-4 personen. 
   C1/MC1 Standaard
   Geschikt voor 1-2 personen. 
   C2/MC2 Standaard
   Geschikt voor 2-4 personen. 
   MC1 Standaard+
   Geschikt voor 1-2 personen. 
   MC2 Standaard+
   Geschikt voor 2-4 personen. 
   MC4 Standaard
   Geschikt voor 2-5 personen.