• Aphrodtie Village tennisbaan en studio's

Aphrodite Village

Het naturistendorp Aphrodite Village in Zuid Frankrijk biedt, in contrast met het drukke jachtige leven van de meer commerciële centra, een oase van rust.

Uw reisspecialist
Kies een reisspecialist Contact Boek direct of vraag offerte aan

Het naturistendorp Aphrodite Village in Zuid Frankrijk biedt, in contrast met het drukke jachtige leven van de meer commerciële centra, een oase van rust. Geen doorgaand verkeer, nu en dan een disco, een dunbevolkt breed zandstrand.

Het dorpje ligt in het naturistische deel van Port Leucate, 20 km noord-oostelijk van Perpignan en slechts 60 km verwijderd van de Spaanse grens

Bijzonderheden:
INF-kaart is verplicht! ( ter plaatsen te verkrijgen)
Honden zijn toegestaan mits aangelijnd en voorzien van een geldig inentingsbewijs tegen rabiës en een internationaal dierenpaspoort.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Via, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Het Middellandse Zeeklimaat wordt gekenmerkt door hete zomers en milde winters. Dit komt doordat het warme zeewater na de zomer de ergste kou tempert. Ook in de zomer is dit een zonnige streek met meer dan 2000 zonuren per jaar. Aan de Middellandse zeekust is het in de zomermaanden heerlijk weer. De temperatuur loopt vanaf mei gestaag op tot ver boven de 20 graden Celsius. Aan dit deel van de Franse kust kan het echter ook flink waaien en af en toe kan er een buitje vallen.

 

 Klimaattabel Middellandse Zeekust

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

19

22

26

29

28

25

20

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

8

8

9

10

9

8

6

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

12

10

8

5

6

7

9

 

 

 

 

Faciliteiten & Ontspanning

Faciliteiten: Open van medio juni tot september:
– Zelfbedieningswinkel
– Slager
– Bakker
– Pizzeria
– Restaurant
– Kiosk
– Wasserette
– Animatieteam in het hoogseizoen aanwezig
– Internetmogelijkheden

Ontspanning:
– Zandstrand met beachvolleybalveld
– Zoetwater zwembaden
– 3 tennisbanen
– Jeu de boulesbaan
– Schaakbord
– Handboogschieten
– Vissen
– Fietsen
– Rafting, surfen, zeilen en waterskimogelijkheden
– Speeltuintjes
– Af en toe een show- of muziekavond

Auto:
Aphrodite Village ligt circa 1320 km vanaf Utrecht.

Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Vliegtuig:
Circa 2 uur vliegen naar Toulouse en daar dient u een huurauto te nemen. U kunt ook met overstap naar Perpignan vliegen en dan kunnen wij eventueel een transfer voor u regelen.

Trein:
U kunt met NS Hispeed tot aan Port Leucate gaan en dan een transfer nemen.

Let op:
INF/NFN kaart verplicht. Of u betaalt ter plaatse voor de Carte de Vacances € 40 voor 2 personen en is geldig tot het eind van het jaar.

 

Alle woningen zijn om groenstroken en bloemperken gesitueerd. De eenvoudige appartementen beschikken over een magnetron of een oven m.u.v. de studio’s. Indien er geen koffiezetapparaat aanwezig is, kunt u deze huren bij de receptie. De woningen zijn functioneel ingericht en kunnen verschillen van inrichting omdat veel appartementen in het bezit zijn van particuliere eigenaren. Alle woningen hebben een badkamer met douche en toilet. De woningen kunnen op de begane grond zitten of de 1e of 2 verdieping. Dit varieert per woning.

Studio type 1 / 15 m2 / 1-2 personen
Woonkamer met slaapbank en kookhoekje. Klein terras of balkon. Erg eenvoudig.

Studio type 2 / 24 m2 / 1-4 personen
Woonkamer met slaapbank en kookhoek, slaapkamer met 2 bedden. Klein terras of balkon.

Studio type 3 / 38 m2 / 2-6 personen
Zoals type 2 met extra kinderkamer met stapelbed en alles net iets groter.

   Speciale aanbiedingen:
   (x nachten gaan = y betalen) 21=14 bij aankomst tot en met 07/05 en vanaf 17/09 2022.

   Verplichte toeslagen ter plaatse te voldoen:
   Schoonmaakkosten € 100,- en toeristenbelasting € 1,50 p.p. per nacht, per cheque of contant. Waarborgsom € 200,- per cheque of contant.

   Optionele toeslagen ter plaatse te voldoen:
   Huisdieren € 100,- per week. Huur garage € 100,- per week. Babybed € 20,- per week. Lakens € 15,* per bed / per week. Verwarming in het voor- en na seizoen € 20,- per week. WIFI € 12,- per week.

   Exclusief:
   Strandlakens, handdoeken en theedoeken.

   Aankomst- en vertrekdagen:
   Tussen 15/06 en 15/09 2023 aankomst en vertrek op zaterdag. Aankomst tussen 16.00- 19.00 uur. Vertrek voor 10.00 uur.

   Overige informatie:
   In het voor- en na seizoen (1e periode) zijn veel faciliteiten gesloten!

   Let op:
   Bij overlappende periodes kunnen accommodatie toeslag of korting ontstaan.

   Annuleringsvoorwaarden:
   ANVR-voorwaarden.

   Prijzen 2023

   Type: 01/01-27/05
   17/09-31/12
   28/05-17/06
   03/09-16/09
   18/06-08/07
   27/09-02/09
   09/07-26/08
   Studio type 11-2 personen350425513663
   Type 21-4 personen388488600825
   Type 32-6 personen438625725938

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Naturist2Go.NB: Naturist2Go rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

    

    

   Studio type 1
   Geschikt voor 1-2 personen met woon/slaapkamer. Oppervlakte circa 15 m²
   Type 2
   Geschikt voor 1-4 personen met 1 slaapkamer. Oppervlakte circa 24 m²
   Type 3
   Geschikt voor 2-6 personen met 2 slaapkamers waarvan 1 met stapelbed. Oppervlakte circa 38 m²